ßßß Cookit - przepis na Lekka zupa koperkowo-cebulowa

Lekka zupa koperkowo-cebulowa

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor dead_hedgehog
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
2 bulwy kopru włoskiego
2 dorodne pory
1 duża marchewka
1 pęczek koperku
1 pęczek szczypiorku
2 ząbki czosnku
1-2 łyżki masła lub oliwy
2 liście laurowe
sól i pieprz
Lekka zupa koperkowo-cebulowa - sposób przygotowania: W docelowym garnku rozgrzać masło/oliwę i wrzucić pokrojony w pół-talarki por. Po chwili dorzucić startą na grube oczka marchewkę oraz pokrojony cienko w pól-talarki koper włoski. Całość poddusić na wolnym ogniu parę minut. Zagotować w czajniku wodę ok. 1,5 l. Zalać zawartość garnka zagotowana wodą. Dorzucić posiekany szczypior i koperek. Wrzucić liść laurowy. Gotować ok. 5 min. Wycisnąć 2 ząbki czosnku, dodać pieprz i sól.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-21088680/lekka zupa koperkowo cebulowa/p