Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor dead_hedgehogCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)2 bulwy
kopru włoskiego2 dorodne
pory1 duża
marchewka1 pęczek
koperku1 pęczek
szczypiorku2 ząbki
czosnku1-2 łyżki
masła lub
oliwy2
liście laurowesól i
pieprzLekka zupa
koperkowo-cebulowa - sposób przygotowania: W docelowym garnku rozgrzać masło/oliwę i wrzucić pokrojony w pół-talarki
por. Po chwili dorzucić startą na grube oczka
marchewkę oraz pokrojony cienko w pól-talarki
koper włoski. Całość poddusić na wolnym ogniu parę minut. Zagotować w czajniku
wodę ok. 1,5 l. Zalać zawartość garnka zagotowana
wodą. Dorzucić posiekany
szczypior i
koperek. Wrzucić
liść laurowy. Gotować ok. 5 min. Wycisnąć 2 ząbki
czosnku, dodać
pieprz i
sól.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu