ßßß Cookit - przepis na Zupa krem z fenkułu i selera po włosku

Zupa krem z fenkułu i selera po włosku

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor red.
Fot. Andrzej Krasowski / Agencja Gazeta
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
Zupa krem z fenkułu i selera po włosku - składniki:
Duży fenkuł
1/2 dużego selera
duży ziemniak
2 duże korzenie pietruszki
mała cebula
2 ząbki czosnku
1 i 1/2 l bulionu warzywnego
2 liście laurowe
po 1/2 szklanki oliwy i gęstej śmietany
posiekany koperek
pieprz
sól
Zupa krem z fenkułu i selera po włosku - sposób przygotowania: Seler, ziemniak, cebulę i pietruszki obrać, wypłukać, osuszyć i posiekać. Fenkuł oczyścić i drobno pokroić. W rondlu rozgrzać oliwę i obsmażyć na niej rozdrobnione warzywa. Zalać wszystko bulionem, dodać liście laurowe i gotować około 35 min. Następnie liście laurowe usunąć, a zupę zmiksować z dodatkiem czosnku i zagotować. Na końcu zaciągnąć ją śmietaną, doprawić do smaku solą i pieprzem, delikatnie posypać koperkiem. Podawać z rumianymi grzankami.
Jakub Kuroń gotuje. Lekki krem jabłkowo-porowy z pysznymi chipsami warzywnymi
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/164354951/zupa krem z fenkulu i selera po wlosku/p