Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor red.
Fot. Andrzej Krasowski / Agencja GazetaCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Zupa krem z fenkułu i
selera po włosku - składniki:Duży fenkuł1/2 dużego
seleraduży
ziemniak2 duże korzenie
pietruszkimała
cebula2 ząbki
czosnku1 i 1/2 l
bulionu warzywnego2
liście laurowepo 1/2 szklanki
oliwy i gęstej
śmietanyposiekany
koperekpieprzsólZupa krem z fenkułu i
selera po włosku - sposób przygotowania:
Seler,
ziemniak,
cebulę i
pietruszki obrać, wypłukać, osuszyć i posiekać. Fenkuł oczyścić i drobno pokroić. W rondlu rozgrzać
oliwę i obsmażyć na niej rozdrobnione warzywa. Zalać wszystko
bulionem, dodać
liście laurowe i gotować około 35 min. Następnie
liście laurowe usunąć, a zupę zmiksować z dodatkiem
czosnku i zagotować. Na końcu zaciągnąć ją
śmietaną, doprawić do smaku
solą i
pieprzem, delikatnie posypać
koperkiem. Podawać z rumianymi grzankami.Jakub Kuroń gotuje. Lekki krem
jabłkowo-
porowy z pysznymi
chipsami warzywnymiPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu