ßßß Cookit - przepis na Pstrąg w liściach kapusty

Pstrąg w liściach kapusty

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Robert Sowa
Fot. Paweł Myszka i Magdalena Gu
Poziom trudności: średnie
Region: kuchnia czeska
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
2 pstrągi
4 duże liście młodej kapusty lub kapusty włoskiej
3 ziemniaki
2 ząbki czosnku
2 listki laurowe
4 gałązki koperku
sól
pieprz
Boczniaki w śmietanie :
30 dag boczniaków lub grzybów leśnych
1 cebula
2 ząbki czosnku
1/4 szklanki śmietany (22-proc.)
1/2 szklanki wytrawnego białego wina
2 łyżki oleju
sól
pieprz
Pstrąg w liściach kapusty - sposób przygotowania: Pstrągi spraw, opłucz, osusz, posól i popieprz. W każdą rybę włóż 1 listek laurowy, 2 gałązki koperku i zgnieciony ząbek czosnku. Liście kapusty sparz i osącz. Każdą rybę zawiń w 2 liście kapusty i ułóż w brytfannie. Ziemniaki obierz i opłucz, posól. Każdy zawiń w folię aluminiową, ułóż obok ryby. Piecz 40 minut w temp. 180-200°C. Boczniaki oczyść, pokrój w paski i usmaż na oleju z dodatkiem czosnku i posiekanej cebuli. Duś 5-7 minut na wolnym ogniu, wlej śmietanę i wino, duś jeszcze 10 minut. Ryby podawaj z ziemniakami i duszonymi boczniakami.
RYBY, OWOCE MORZA
burgery z łososia z sosem musztardowym 11/31carpaccio ze świeżego łososia 1/55dorsz duszony z pieczarkami 9/65dorsz pieczony w śmietanie 9/66dorsz suszony gotowany z ziemniakami i kapustą (bacalhau cozido) 12/47dorsz z cebulą 9/65dorsz z imbirem i sezamem 9/20dorsz z suszonymi śliwkami 9/64filet z ł
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174940677/pstrag w lisciach kapusty/p