Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor ggw1Czas przygotowania: do 30 minutRegion: inneŚrednia ocena potrawyOceń przepis (10 głosów)Sos
porowy - składniki:
Por 1 szt. (duży)
masło 0.2kg
śmietanka UHT 18% 300ml
wino białe wytrawne 0.2l
sól i
pieprz do smakuSos
porowy - sposób przygotowania:
Masło rozpuszczamy w rondelku. Dodajemy pokrojony w talarki
por i smażymy do miękkości. Następnie dodajemy
wino, smażymy chwilkę, aż odparuje. Następnie dodajemy
śmietankę,
sól i świeżo zmielony
pieprz do smaku.
Sos jest wyśmienity na ciepło jako dodatek do warzyw gotowanych na parze, ryb, grillowanego drobiu.Smacznego!Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu