ßßß Cookit - przepis na Zupa meksykańska

Zupa meksykańska

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor fela
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia meksykańska
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (4 głosy)
Wywar :
2 marchewki
pietruszka
mały seler
3 l wody
przyprawy :
liść laurowy
papryka +słodka"> papryka słodka
pieprz sól
suszona papryka chilli
bazylia
lubczyk
majeranek
pozostałe składniki:
duża czerwona papryka
4 ziemniaki
puszka kukurydzy
puszka czerwonej fasoli
2 puszki pomidorów bez skórki
czosnek - 3 ząbki
cebula
Zupa meksykańska - sposób przygotowania: Gotujemy wywar z włoszczyzny w międzyczasie podsmażamy mięso z cebulą i czosnkiem.
Do gotującego się wywaru wrzucić 1 czerwona papryka pokrojona w kostkę, 2 puszki pokrojonych pomidorów bez skórki, 4 ziemniaki pokrojone w kostkę i usmażone mięso - gotować do miękkości.
10 min przed końcem dodać puszkę czerwonej fasoli w zalewie, puszkę kukurydzy. Zjeść ze smakiem.
Pożywna zupa z awokado, serem i chrupiącym kawałkami kukurydzianej tortilli. Przed podaniem, każdą porcję ozdób kleksem kwaśnej śmietany Zobacz przepis na: Sopa de tortilla - zupa meksykańska Prosty deser, do przygotowania którego potrzeba zaledwie kilku składników. Tak przygotowanego ananasa możesz
ZUPY
rybą 7/57 szczawiowa z jajkiem i ziemniakami 9/27 węgierska nizinna z knedelkami 11/45 wiejska zupa meksykańska z Tlalpy 8/26 z bazylią i białym serem 6/62 z ciecierzycy 11/64 z dorsza z mulami 10/30 z krewetek i trawy cytrynowej 7/56 z melona 7/57 z pierożkami tortelini i bazylią 3
Na ostro - świętuj Dzień Pikantnych Potraw!
Patelnia CAMRY Porównaj ceny ? Porównaj ceny ? Porównaj ceny ? źródło: Okazje.info Sopa de tortilla - zupa meksykańska Składniki 2 małe posiekane cebule odrobina smalcu 1 łyżka epasote (komosa piżmowa - meksykańska przyprawa do zup i fasoli u nas niedostępna można użyć np
Chipotle to wędzona ostra papryka, zwykle odmiany jalapeno. Jeśli jej nie posiadasz, możesz na przykład dodać do zupy nieco sproszkowanej wędzonej papryki albo dwie zwykłe papryczki jalapeno. Sopa de tortilla (zupa meksykańska) 2 małe posiekane cebule odrobina smalcu 1 łyżka epasote (komosa
Kolendra
, gdzie kuchnia lubi chilli, pojawia się świeża, chłodząca kolendra. Zarówno w pikantnych, wieloskładnikowych sosach (tajskie i hinduskie curry, marokańskie tażiny), jak i łagodzących dodatkach (hinduskie jogurtowe raity, chińskie rosołkowe zupy, meksykańskie guacamole i niektóre salsy). Najlepiej mieć
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-20975240/zupa meksykanska/p