Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor fela
Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia meksykańskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (4 głosy)
Wywar :2
marchewkipietruszkamały
seler3 l
wodyprzyprawy :
liść laurowypapryka +słodka">
papryka słodkapieprz sólsuszona
papryka chillibazylialubczykmajeranekpozostałe składniki:duża
czerwona papryka4
ziemniakipuszka
kukurydzypuszka
czerwonej fasoli2 puszki
pomidorów bez skórki
czosnek - 3 ząbki
cebulaZupa meksykańska - sposób przygotowania: Gotujemy
wywar z
włoszczyzny w międzyczasie podsmażamy
mięso z
cebulą i
czosnkiem.Do gotującego się
wywaru wrzucić 1
czerwona papryka pokrojona w kostkę, 2 puszki pokrojonych
pomidorów bez skórki, 4
ziemniaki pokrojone w kostkę i usmażone
mięso - gotować do miękkości.10 min przed końcem dodać puszkę
czerwonej fasoli w zalewie, puszkę
kukurydzy. Zjeść ze smakiem.Pożywna zupa z
awokado,
serem i chrupiącym kawałkami kukurydzianej tortilli. Przed podaniem, każdą porcję ozdób kleksem kwaśnej
śmietany Zobacz przepis na:
Sopa de tortilla - zupa meksykańska Prosty deser, do przygotowania którego potrzeba zaledwie kilku składników. Tak przygotowanego
ananasa możeszZUPY
rybą 7/57 szczawiowa z
jajkiem i
ziemniakami 9/27 węgierska nizinna z knedelkami 11/45 wiejska zupa meksykańska z Tlalpy 8/26 z
bazylią i
białym serem 6/62 z
ciecierzycy 11/64 z
dorsza z mulami 10/30 z
krewetek i
trawy cytrynowej 7/56 z
melona 7/57 z pierożkami tortelini i
bazylią 3Na ostro - świętuj Dzień Pikantnych Potraw!
Patelnia CAMRY Porównaj ceny ? Porównaj ceny ? Porównaj ceny ? źródło: Okazje.info
Sopa de tortilla - zupa meksykańska Składniki 2 małe posiekane
cebule odrobina
smalcu 1 łyżka epasote (komosa piżmowa -
meksykańska przyprawa do zup i
fasoli u nas niedostępna można użyć npChipotle to wędzona
ostra papryka, zwykle odmiany jalapeno. Jeśli jej nie posiadasz, możesz na przykład dodać do zupy nieco sproszkowanej wędzonej
papryki albo dwie zwykłe
papryczki jalapeno.
Sopa de tortilla (zupa meksykańska) 2 małe posiekane
cebule odrobina
smalcu 1 łyżka epasote (komosa
Kolendra, gdzie kuchnia lubi
chilli, pojawia się świeża, chłodząca
kolendra. Zarówno w pikantnych, wieloskładnikowych sosach (tajskie i hinduskie
curry, marokańskie tażiny), jak i łagodzących dodatkach (hinduskie
jogurtowe raity, chińskie rosołkowe zupy, meksykańskie guacamole i niektóre salsy). Najlepiej
mieć