Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor makaronik_anecia
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polska,kuchnia włoskaŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)
Cukinie z kotlecikami wołowymi z grilla w pesto - składniki:Na kuleczki
mięsne:250 g
mielonego mięsa wołowegoząbek
czosnku3 łyżeczki
ostrej papryki w proszku
jajkosólpieprzNa pesto:
natka pietruszkiząbek
czosnkugarść startego
parmezanuoliwa z oliwek extra verginePonadto:duża
cukiniaCukinie z kotlecikami wołowymi z grilla w pesto - sposób przygotowania: -
Mięso mielone wrzucamy do miski, dodajemy
jajko, przeciśnięty przez praskę ząbek
czosnku i
przyprawy. Ręcznie wyrabiamy i formujemy małe kotleciki-
Cukinię myjemy i kroimy na plastry- Na grillu układamy kotleciki i grillujemy na brązowo.
Cukinię grillujemy lekko.- Pesto: liście
natki,
parmezan i
czosnek miksujemy blenderem z
oliwą z oliwek extra vergine na gęstą grudkowatą masę.- Kotleciki i
cukinię osączamy na papierowym ręczniku.- Każdy plaster
cukinii, który ma służyć jako spód piramidki, smarujemy pesto tylko z wierzchniej strony, następnie nakładamy kotlecik i przykrywamy kolejnym plastrem
cukinii, ale tym razem posmarowanym pesto z obu stron.Jak zrobić
sos pestoPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu