Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor DelimammaCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (20 głosów)Zupa krem z selera i marchwi - przepis blogera - składniki:Składniki na zupę (dla 2 osób):200 g marchewki300 g selera (korzeń)0.5 czerwonej cebuli1 ząbek czosnku150 ml soku z marchewki (świeżo wyciskanego)200 ml wody2 łyżki oliwy z oliwek5 łyżek jogurtu naturalnegoKiełki słonecznika do posypaniaZiarna słonecznika do posypaniaSólpieprzZupa krem z selera i marchwi - przepis blogera - sposób przygotowania: Marchewkę i seler kroimy na małe kawałki, cebulę i czosnek również. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy z oliwek i przez 10-15 sekund podsmażamy cebulę i czosnek. Dodajemy pokrojone warzywa oraz sok z marchwi. Po około 10-15 minutach dolewamy wodę. Gotujemy, aż warzywa będą al dente. Całość przelewamy do blendera, dodajemy jogurt naturalny, oliwę z oliwek, sól oraz pieprz do smaku. Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. W razie potrzeby jeszcze raz doprawiamy. Górę posypujemy kiełkami oraz ziarnami słonecznika.Jakub Kuroń gotuje. Lekki krem jabłkowo-porowy z pysznymi chipsami warzywnymiPełny obiad za około 30 zł [CZTERY ZESTAWY]zgęstnieje. Źródło: Nowa Kuchnia Polska Zamiast kiełków i ziaren słonecznika, tę zupę możesz posypać na przykład grzankami z chleba lub groszkiem ptysiowym. Zupa krem z selera i marchwi - przepis blogera Składniki na zupę (dla 2 osób): 200 g marchewki 300 g selera (korzeń) 0,5 czerwonej cebuli 1 ząbekWięcej o Zupa krem z selera i marchwi - przepis blogeraPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu