Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Nowa Kuchnia Polska
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)Chłodnik
selerowy - składniki:1 średni
por (posiekany)12 dużych posiekanych
łodyg selera naciowego1 posiekana
cebula1 łyżka
oliwy1
ziemniak obrany i pokrojony w kostkę2 szklanki
wody1 czubata łyżeczka
soliszczypta
pieprzu kajeńskiegoChłodnik
selerowy - sposób przygotowania:
Pory dokładnie opłucz w zimnej wodzie, a
potem osącz na sitku. W rondlu rozgrzej
oliwę, zeszklij
seler,
cebulę i
pory (10 minut). Dodaj pozostałe składniki, duś pod przykryciem ok. 10 minut, aż wszystko będzie miękkie. Gotową zupę zmiksuj i przetrzyj przez sitko. Podawaj po schłodzeniu.Klasyczny chłodnik z botwiny, który zaspokoi głód i przyniesie ochłodę nawet w największy upałChłodnik z
selera, to ciekawe rozpoczęcie domowego posiłku. Zaostrzy apetyt niejadków! Do jego przygotowania warto wykorzystać
młode warzywa. Chłodnik
selerowy 1 średni
por (posiekany) 12 dużych posiekanych
łodyg selera naciowego 1 posiekana
cebula 1 łyżka
oliwy 1
ziemniak obrany i pokrojony w6
razy chłodnik!
. Wiosenna i bardzo selerowa wariacja na temat zup na zimno. Chłodnik
selerowy 1 średni
por (posiekany) 12 dużych posiekanych
łodyg selera naciowego 1 posiekana
cebula 1 łyżka
oliwy 1
ziemniak obrany i pokrojony w kostkę 2 szklanki
wody 1 czubata łyżeczka
soli szczypta
pieprzu kajeńskiego
PoryPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu