Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Agata BaranowskaCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia fusionIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (9 głosów)2 łyżki
oliwy z oliwek1
cebula1
porduży
seler naciowy1 łyżka proszku
curry mniej lub bardziej
ostrego4 duże
kartofle1 litr
wody1 kostka
bulionu warzywnego2 łyżki świeżych
ziółsól do smakuZupa z
selera naciowego z
curry - sposób przygotowania: Posiekaną
cebulę,
por i
seler pokrojone w cienkie plasterki dusimy na
oliwie, pod przykryciem, ok. 10 minut, mieszając. Dodajemy
curry, i podsmażamy jeszcze parę minut. Dodajemy pokrojone w kostkę
ziemniaki, zalewamy
wodą, dodajemy kostkę i gotujemy ok. 20 minut, aż jarzyny będą miękkie. Lekko ostudzoną zupę miksujemy w malakserze, dodając pod koniec mieszankę posiekanych
ziół.Jak zrobić
sałatkę curry z
kurczakiemPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu