ßßß Cookit - przepis na Pierogi nadziewane kurkami

Pierogi nadziewane kurkami

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Krzysztof Wojtal
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (2 głosy)
Przepis dla 4 osób
1 kg ciasta pierogowego z mąki i wody
200 g białego sera
200 g świeżych kurek
100 g cebuli
3 ząbki czosnku
200 g boczku
200 ml gęstej śmietany
olej do smażenia
sól
pieprz
Pierogi nadziewane kurkami - sposób przygotowania: Przygotuj farsz: grzyby oczyść, pokrój i przesmaż na oleju wraz z drobno pokrojoną cebulą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Następnie połącz ze zmielonym białym serem, dobrze wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Przygotuj pierogi: Ciasto cienko rozwałkuj i wytnij krążki. Każdy nadziej farszem i dokładnie zlep pierogi. Surowe gotuj partiami we wrzątku przez ok. 20 min, aż wypłyną na powierzchnię. Tuż przed podaniem podsmaż na chrupko kawałki boczku. Pierogi podawaj z boczkiem polane gęstą śmietaną.
Jakub Kuroń gotuje z babcią Elą. Zobacz, jak przygotować idealne uszka i pierogi z kapustą i grzybami
Aromatyczne prawdziwki, chrupiące kurki - czas na grzybobranie!
kapustą i grzybami? Oto doskonały zamiennik! Przepis na ciasta pierogowe znajdziesz tutaj . Pierogi nadziewane kurkami (Przepis dla 4 osób) 1 kg ciasta pierogowego z mąki i wody 200 g białego sera 200 g świeżych kurek 100 g cebuli 3 ząbki czosnku 200 g boczku 200 ml gęstej śmietany olej do
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/159505143/pierogi nadziewane kurkami/p