Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Krzysztof Wojtal
Średnia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)Przepis dla 4 osób1 kg ciasta pierogowego z
mąki i
wody200 g
białego sera200 g świeżych
kurek100 g
cebuli3 ząbki
czosnku200 g
boczku200 ml gęstej
śmietanyolej do smażenia
sólpieprzPierogi nadziewane
kurkami - sposób przygotowania: Przygotuj farsz:
grzyby oczyść, pokrój i przesmaż na
oleju wraz z drobno pokrojoną
cebulą i przeciśniętym przez praskę
czosnkiem. Następnie połącz ze zmielonym
białym serem, dobrze wymieszaj, dopraw
solą i
pieprzem. Przygotuj pierogi: Ciasto cienko rozwałkuj i wytnij krążki. Każdy nadziej farszem i dokładnie zlep pierogi. Surowe gotuj partiami we wrzątku przez ok. 20 min, aż wypłyną na powierzchnię. Tuż przed podaniem podsmaż na chrupko kawałki
boczku. Pierogi podawaj z
boczkiem polane gęstą
śmietaną.Jakub Kuroń gotuje z babcią Elą. Zobacz, jak przygotować idealne uszka i pierogi z
kapustą i
grzybamiAromatyczne
prawdziwki, chrupiące
kurki - czas na grzybobranie!
kapustą i grzybami? Oto doskonały zamiennik! Przepis na ciasta pierogowe znajdziesz tutaj . Pierogi nadziewane
kurkami (Przepis dla 4 osób) 1 kg ciasta pierogowego z
mąki i
wody 200 g
białego sera 200 g świeżych
kurek 100 g
cebuli 3 ząbki
czosnku 200 g
boczku 200 ml gęstej
śmietany olej doPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu