Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor DlaSmakuCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)500 g piersi z
indyka1 średni [500 g]
brokuł ugotowany na parze i pokrojony w drobne kawałki2 małe [100 g]
cebule3 trójkąciki [70 g]
sera topionego naturalnego bądź
śmietankowego1 łyżeczka
oleju rzepakowego2 płaskie łyżki [30 g]
mąki krupczatki50 ml
wodypieprzsólczosnek granulowany do smakuok. 120 g
makaronu pełnoziarnistego do spaghetti ugotowanegogarść [100 g] czerwonych
pomidorków koktajlowychSpaghetti
serowo -
brokułowe - sposób przygotowania:
Cebule umyj, obierz i drobno posiekaj.
Mięso przepłucz zimną
wodą i pokrój w kostkę (wielkość wedle uznania). Przypraw. Wraz z
cebulą krótko podsmaż na łyżeczce
oliwy. Następnie dodaj pokrojone
brokuły, przykryj naczynie pokrywą i duś na wolnym ogniu przez ok. 10 minut. W tym czasie: W kubku za pomocą widelca rozbełtaj
ser topiony z 50 ml zimnej
wody. Dodaj
mąkę krupczatkę i dokładnie wymieszaj. Tak powstałą
serową mieszankę dodaj do duszonego
mięsa. Doprowadź do wrzenia, ciągle mieszając. Podawaj z
makaronem i
pomidorkami koktajlowymi.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu