Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Magazyn Kuchnia
Fot. Marcin KiełbiewskiPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)6 pokrojone w kostkę
piersi kurczakaMarynata:po 1 szklance
wody i
ginupo 1/4 szklance toniku i
soku z cytryny1 posiekana
cebula2 roztarte ząbki
czosnku1 łyżeczka suszonej
bazyliisól i świeżo mielony
pieprzKurczak 'Gin z tonikiem' - sposób przygotowania: W misce mieszamy wszystkie składniki marynaty. Wkładamy
kurczaka, marynujemy 20-30 min.
Mięso wyjmujemy, marynatę zostawiamy. Rozgrzewamy grill w piekarniku.
Mięso nadziewamy na wykałaczki, pieczemy 4-6 minut z jednej strony,
potem odwracamy i pieczemy kolejne 4-6 minut. Robimy sos: marynatę przecedzamy do rondelka, gotujemy, aż odparuje i zgęstnieje. Szaszłyczki polewamy sosem i podajemy. Uwaga: wykałaczki na szaszłyki przed pieczeniem najlepiej namoczyć w wodzie, aby się nie spaliły.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu