Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor zaganiacz janinaCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (7 głosów)1kg.
ziemniaków 1jajko
mąka20dkg.
pieczarek1cebulałyzka
tartej bułki duza łyzka startego
żółtego serasólpieprzPyzy z
pieczarkami - sposób przygotowania: ugotować
ziemniaki w obierkach ,ostudzić ,obrać,przekręcić przez maszynkę dodać
jajko ,3 łyżki ,
mąki,ugnieść ciasto.
Pieczarki,oczyścić wypłukac, osuszyć.Zetrzeć na tatce(grube oczka)
Cebulę pokroić w kostkę ,zeszklić na minimalnej ilości tłuszczu,dodać rozdronbnione
pieczarki,dusić na patelni bez pokrywki,do odparowania soku.Po 10 min. dodać łyżkę
bułki tartej ,
soli pieprzu do smaku i kopiastą łyżkę startego
żółtego sera.Wymieszać,ostudzić. Z ciasta formować 3 cm kule nadziewać
pieczarkami.Gotować w osolonej wodzie 5 min.na małym ogniu jak wypłyną.Podawać polane
masłem z zarumienioną
bułką tartą. Pychtka,smacznego!
Kurczak z
pieczarkami i
boczkiemPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu