Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Agnieszka KręglickaCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia fusionIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (11 głosów)400 g
ziemniaków40 g świeżo utartego korzenia
chrzanuszklanka kremówki
sólpieprzPieczone
ziemniaki z
chrzanem i
śmietanką - sposób przygotowania:
Ziemniaki pokroić w bardzo cienkie plasterki. Na dno naczynia żaroodpornego wlać trochę
śmietanki, ułożyć warstwę
ziemniaków, posypać
solą,
pieprzem, połową
chrzanu, polać
śmietanką, znów warstwa
ziemniaków,
przyprawy,
chrzan,
śmietanka i na końcu
ziemniaki polane resztą
śmietanki. Piec ok. 40 minut, aż
ziemniaki będą miękkie, zrumienione na wierzchu. Jeżeli za szybko się rumienią, dopiec przykryte folią aluminiową.Duszone
ziemniaki z
serem cheddarChrzanświeżymi wiórkami
chrzanu. Pieczone
ziemniaki z
chrzanem i
śmietanką 2-4 osoby 1 godzina 400 g
ziemniaków 40 g świeżo utartego korzenia
chrzanu szklanka kremówki
sól,
pieprz Ziemniaki pokroić w bardzoPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu