ßßß Cookit - przepis na Burgery - przepis podstawowy

Burgery - przepis podstawowy

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Magazyn Kuchnia
Fot. Shutterstock.com
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia USA
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
680 g rostbefu wołowego (najlepiej poprzerastanego żyłkami tłuszczu)
sól i pieprz
4 łyżeczki oleju
Burgery - przepis podstawowy - sposób przygotowania: Oczyszczony rostbef dwukrotnie mielemy w maszynce z sitkiem o grubych oczkach. Lekko wyrabiamy ręką, doprawiając solą i świeżo zmielonym pieprzem. Formujemy 4 burgery o grubości 1,5-2 cm. Skrapiamy olejem i pozostawiamy na talerzu, przykrywając folią spożywczą. W tym czasie przygotowujemy dodatki.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174600910/burgery przepis podstawowy/p