Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor aduparosnie
Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (20 głosów)
filety z piersi kurczakaziarna
sezamusos sojowysólpieprzolejopcjonalnie: sos
chiliSezamowe kąski z
kurczaka - sposób przygotowania:
Kurczaka myjemy i kroimy na niewielkie kawałki. Zalewamy
sosem sojowym i wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Następnie, kawałki obtaczamy w
sezamie i smażymy na patelni.
Pieprzymy i solimy. Należy pamiętać o tym, aby kurczaczki nie stykały się ze sobą. Po usmażeniu kąski układamy na ręczniku kuchennym, aby odciągnąć nadmiar
oleju. Kurczaczki smakują najlepiej na drugi dzień. Są pyszne zarówno na ciepło (odgrzane w mikrofali) jak i na zimno. Podawać je z
sosem musztardowym lub
keczupem. *Wersja pikantna: kąski zamarynować w
sosie sojowym z odrobiną sosu
chili.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu