ßßß Cookit - przepis na Sezamowe kąski z kurczaka

Sezamowe kąski z kurczaka

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor aduparosnie
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia polska
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (20 głosów)
filety z piersi kurczaka
ziarna sezamu
sos sojowy
sól
pieprz
olej
opcjonalnie: sos chili
Sezamowe kąski z kurczaka - sposób przygotowania: Kurczaka myjemy i kroimy na niewielkie kawałki. Zalewamy sosem sojowym i wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Następnie, kawałki obtaczamy w sezamie i smażymy na patelni. Pieprzymy i solimy. Należy pamiętać o tym, aby kurczaczki nie stykały się ze sobą. Po usmażeniu kąski układamy na ręczniku kuchennym, aby odciągnąć nadmiar oleju. Kurczaczki smakują najlepiej na drugi dzień. Są pyszne zarówno na ciepło (odgrzane w mikrofali) jak i na zimno. Podawać je z sosem musztardowym lub keczupem. *Wersja pikantna: kąski zamarynować w sosie sojowym z odrobiną sosu chili.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-21321335/sezamowe+kaski+z+kurczaka/p