ßßß Cookit - przepis na Drobiowe sakiewki z szynką i serem

Drobiowe sakiewki z szynką i serem

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor rakastan
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (5 głosów)
Podwójna pierś z kurczaka
4 plastry szynki szwarcwaldzkiej
4 plastry sera
sól
pieprz
bułka tarta
jajko
olej
Drobiowe sakiewki z szynką i serem - sposób przygotowania: Mięso dokładnie oczyszczamy, dzielimy na dwie połówki. Każdą pierś przecinamy wzdłuż na pół i rozbijamy tłuczkiem. Doprawiamy solą i pieprzem, ale z umiarem, bo szynka jest dość słona. Na każdym kotlecie układamy plaser szynki i sera. Zawijamy kotlety w prostokąciki. Maczamy w rozbitym jajku i potem w tartej bułce. Smażymy na patelni na oleju z obu stron na złoty kolor.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-19586308/drobiowe sakiewki z szynka i serem/p