Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Zuzanna Chronowska
Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)250 g
pieczarekszklanka ugotowanej
ciecierzycy bądź jedna puszka (u mnie pucha)szklanka
kapusty kiszonej4-5 łyżek
mąki razowej3-4 łyżki
bułki tartejsólpieprzolejKotlety z
ciecierzycy,
pieczarek i
kapusty kiszonej - sposób przygotowania: Najpierw drobno kroimy i dość mocno przysmażamy
pieczarki. W międzyczasie
ciecierzycę i
kapustę kiszoną traktujemy blenderem, ale tak by nie powstała gładka masa, chodzi bardziej o rozdrobnienie niż zmiksowanie. Gotowe
pieczarki dodajemy do masy
ciecierzycowo-kapuścianej mieszamy z
mąką i
bułką, doprawiamy
solą i
pieprzem. Formujemy małe kotlety (masa jest dość wilgotna przez
kapustę, ale w miarę potrzeby można dosypać ciut
mąki lub
bułki) i smażymy na rozgrzanej patelni. Przepis pochodzi z bloga: http://nipaquifood.blogspot.com/2013/04/kotlety-z-ciecierzycy-pieczarek-i.htmlPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu