Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Joanna Tronina-PetitCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia fusionIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)1 kg
ziemniaków1
camembert200 g
boczku23
cebule20 cl gęstej
śmietanymasło do smarowania formy
sólpieprzZapiekanka z
ziemniaków i
camembert - sposób przygotowania:
Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki, obgotować (3 - 4 min.), odcedzić.
Cebulę i
boczek pokroić, przesmażyć. Wymieszać z
ziemniakami,
śmietaną i pokrojonym
serem. Doprawić do smaku
solą i
pieprzem. Wyłożyć do formy wysmarowanej
masłem. Zapiekać ok. 40 - 50 min. w 180 °C. Podawać zaraz po wyjęciu z piekarnika.Zapiekanka brokułowa z
kurczakiemPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu