ßßß Cookit - przepis na Zapiekanka z ziemniaków i camembert

Zapiekanka z ziemniaków i camembert

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Joanna Tronina-Petit
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia fusion
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (3 głosy)
1 kg ziemniaków
1 camembert
200 g boczku
2
3 cebule
20 cl gęstej śmietany
masło do smarowania formy
sól
pieprz
Zapiekanka z ziemniaków i camembert - sposób przygotowania: Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki, obgotować (3 - 4 min.), odcedzić. Cebulę i boczek pokroić, przesmażyć. Wymieszać z ziemniakami, śmietaną i pokrojonym serem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyłożyć do formy wysmarowanej masłem. Zapiekać ok. 40 - 50 min. w 180 °C. Podawać zaraz po wyjęciu z piekarnika.
Zapiekanka brokułowa z kurczakiem
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-4940372/zapiekanka z ziemniakow i camembert/p