ßßß Cookit - przepis na Karp pieczony w śmietanie

Karp pieczony w śmietanie

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Kasia
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: inne
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (4 głosy)
1 karp (duży)
3 cebule
1/4 l śmietany (może być kwaśna)
1 cytryna
pieprz
sól
trochę masła
Karp pieczony w śmietanie - sposób przygotowania: Karpia porządnie obrać i oskrobać. Pokropić go w środku sokiem z cytryny. Cebulę pokroić w talarki i włożyć do środka do karpia oraz masło. popieprzyć i posolić w śroku i na wierzchu karpia. Włożyć karpia na blachę od pieczenia (płaska). polać małą ilością śmietany. Pieć przez około 1,5 godziny od czasu do czasu polewać go śmietaną. Gotowy do wyjęcia jest gdy skórka zrobi się chrupiąca A mięso bedzie dopieczone.
Jakub Kuroń gotuje. Przepis na karpia po żydowsku
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-2497571/karp pieczony w smietanie/p