Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor
KasiaCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (4 głosy)1
karp (duży)3
cebule1/4 l
śmietany (może być kwaśna)1
cytrynapieprzsóltrochę
masłaKarp pieczony w
śmietanie - sposób przygotowania:
Karpia porządnie obrać i oskrobać. Pokropić go w środku
sokiem z cytryny.
Cebulę pokroić w talarki i włożyć do środka do
karpia oraz
masło. popieprzyć i posolić w śroku i na wierzchu
karpia. Włożyć
karpia na blachę od pieczenia (płaska). polać małą ilością
śmietany. Pieć przez około 1,5 godziny od czasu do czasu polewać go
śmietaną. Gotowy do wyjęcia jest gdy skórka
zrobi się chrupiąca A
mięso bedzie dopieczone.Jakub Kuroń gotuje. Przepis na
karpia po żydowskuPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu