ßßß Cookit - przepis na Cukinia cytrynowo miętowa

Cukinia cytrynowo miętowa

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor seriossa
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia fusion
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (4 głosy)
Cukinia 2-3 sztuki
cytryna
bułka tarta ok 2 łyżki
pół pęczka mięty
oliwa
papryczka chili
sól pieprz
Cukinia cytrynowo miętowa - sposób przygotowania: Cukinie pokroić w grube słupki (jedną cukinię, pokroić na 12 kawałków), zblanszować, smażyć kilka minut, posypać bułką tartą, dodać sok z cytryny, pokrojoną mięte, sól, pieprz, podawać z pokrojoną świeżą papryczka chili. Doskonale nadaje się jako dodatek do ryb lub jako przekąska.
Grillowane roladki z cukinii i kurczaka w boczku
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-17858247/cukinia cytrynowo mietowa/p