Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor seriossa
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia fusionIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (4 głosy)
Cukinia 2-3 sztuki
cytrynabułka tarta ok 2 łyżkipół pęczka
miętyoliwapapryczka chilisól pieprzCukinia cytrynowo miętowa - sposób przygotowania:
Cukinie pokroić w grube słupki (jedną
cukinię, pokroić na 12 kawałków), zblanszować, smażyć kilka minut, posypać
bułką tartą, dodać
sok z cytryny, pokrojoną
mięte,
sól,
pieprz, podawać z pokrojoną świeżą
papryczka chili. Doskonale nadaje się jako dodatek do ryb lub jako przekąska.Grillowane roladki z
cukinii i
kurczaka w
boczkuPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu