Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Nowa Kuchnia Polska
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (68 głosów)Ciasto:2 szklanki
mąki1
jajko1 łyżka
olej uciepła
wodysólNadzienie:50 dag dobrze odciśniętego
twarogu5-7
ziemniaków (ugotowanych w mundurkach)2
cebuleolejprzyprawa do zuppieprzPierogi ruskie odsmażane - sposób przygotowania:
Mąkę posól, zagnieć z
jajkiem,
olejem i taką ilością ciepłej
wody, aby powstało elastyczne ciasto. Obierz
ziemniaki, przepuść je przez maszynkę razem z
twarogiem. Zeszklij posiekaną
cebulę na łyżce
oleju, dodaj do
ziemniaków i
sera. Masę wymieszaj, przypraw do smaku
solą, sporą ilością
pieprzu oraz przyprawą do zup. Rozwałkuj ciasto pierogowe, wytnij szklanką kółka, pośrodku każdego ułóż porcję farszu.
Sklej pierogi, ugotuj je w osolonej wodzie z niewielką ilością
oleju. Przed podaniem możesz odsmażyć pierogi na
maśle lub tłuszczu wytopionym z
boczku.Jakub Kuroń gotuje z babcią Elą. Zobacz, jak przygotować idealne uszka i pierogi z
kapustą i
grzybamiPierogi z
kapustą i
grzybamiRuskie de Lux. Pozostaje szybkie wyrobienie ciasta i lepienie, z którego może wyręczyć cię tanie urządzenie do przyrządzania pierogów. Pierogi ruskie odsmażane Ciasto: 2 szklanki
mąki 1
jajko 1 łyżka
oleju ciepła
wody sól Nadzienie: 50 dag dobrze odciśniętego
twarogu 5-7
ziemniaków (ugotowanych w mundurkach) 2
cebule olejPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu