Wykonanie
Oto kolejny już przepis na pyszna pieczeń rzymską tym razem w połączeniu ze
szpinakiem - pyszności. bardzo lubię robić je na obiad bo są bardzo podzielne i można je zrobić dzień wcześniej tylko
potem podgrzewamy i jest obiad :).
Składniki:80 dag
mięsa mielonego wieprzowo- wołowego40 dag
mrożonego szpinaku10 dag startego
żółtego sera - ja użyłam
mozzarelli1
cebulaząbek
czosnku1
jajkoczerstwa
bułka2 łyżki
koncentratu pomidorowegosólpieprzmielona
gałka muszkatołowamasłobułka tartaOpis wykonania:
Bułkę namaczamy w wodzie.
Czosnek i
cebule drobno siekamy.
Mięso wyrabiamy z odciśniętą
bułką, dodajemy
jajko cebulę, koncentrat,
sól i
pieprz. Dokładnie wyrabiamy
mięso.
Szpinak dusimy na patelni do rozmrożenia i zredukowania nadmiaru płynu, dodajemy
czosnek,
sól,
pieprz i
gałkę muszkatołową. Następnie dodajemy
starty ser, podgrzewamy do połączenia się
sera ze
szpinakiem.Formę smarujemy
masłem i oprószamy
bułką, wkładamy połowę masy
mięsnej, następnie
szpinak i resztę masy. Pieczemy w 200 C około 50 minut. Przed podaniem lekko studzimy i dopiero kroimy w plastry.
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy