Wykonanie
Dziś jeszcze jedna propozycja przepisu z warsztatów z Polska Gotuje.Tym razem coś dla tych, którzy uwielbiają
ryby, tak jak Moleczka. :)Do wyboru, do koloru czyli misz-masz
rybny na jednym patyku.

Składniki200g filetu z
łososia200g filetu z
tuńczyka200g
filetu z dorsza200g filetu z miecznika400g
szpinaku w sosie
śmietanowym Hortex200g
sera lazur3 ząbki
czosnkuMarynata:1
cebulasok wyciśnięty z 1
pomarańczystarta skórka z 1
pomarańczy1 łyżeczka słodkiej
papryki1 łyżeczka kuminu1 łyżeczka posiekanej świeżej
kolendry2 łyżeczki posiekanej
natki pietruszki40g
oliwy z oliweksól,
pieprz2
liście laurowe
WykonanieWszystkie składniki marynaty, za wyjątkiem
liści laurowych wrzucić do blendera i zmiksować. Dodać
liście laurowe oraz
ryby pokrojone w kostkę 3 cm. Marynować około 2 godziny. Następnie nałożyć je na patyki, grillować, smażyć lub piec, jak kto lubi.
Szpinak rozgrzać w rondlu dodać pokruszony
ser oraz
czosnek. Po zagotowaniu wyłożyć na talerz. Układać na nim szaszłyki.

Mmm,
szpinak samo zdrowie, jak by to powiedział Popeye, Marynarz. :)