ßßß Cookit - przepis na Szaszłyki rybne

Szaszłyki rybne

nazwa

Wykonanie

Dziś jeszcze jedna propozycja przepisu z warsztatów z Polska Gotuje.
Tym razem coś dla tych, którzy uwielbiają ryby, tak jak Moleczka. :)
Do wyboru, do koloru czyli misz-masz rybny na jednym patyku.
Składniki
200g filetu z łososia
200g filetu z tuńczyka
200g filetu z dorsza
200g filetu z miecznika
400g szpinaku w sosie śmietanowym Hortex
200g sera lazur
3 ząbki czosnku
Marynata:
1 cebula
sok wyciśnięty z 1 pomarańczy
starta skórka z 1 pomarańczy
1 łyżeczka słodkiej
papryki
1 łyżeczka kuminu
1 łyżeczka posiekanej świeżej kolendry
2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki
40g oliwy z oliwek
sól, pieprz
2 liście laurowe
Wykonanie
Wszystkie składniki marynaty, za wyjątkiem liści laurowych wrzucić do blendera i zmiksować. Dodać liście laurowe oraz ryby pokrojone w kostkę 3 cm. Marynować około 2 godziny. Następnie nałożyć je na patyki, grillować, smażyć lub piec, jak kto lubi.
Szpinak rozgrzać w rondlu dodać pokruszony ser oraz czosnek. Po zagotowaniu wyłożyć na talerz. Układać na nim szaszłyki.
Mmm, szpinak samo zdrowie, jak by to powiedział Popeye, Marynarz. :)
Źródło:http://kulinarnepysznoscimolki.blogspot.com/2012/10/szaszyki-rybne.html