Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Miesięcznik Kuchnia
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: do 60 minutRegion: kuchnia południowoamerykańskaIlość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (7 głosów)Tortilla campesina - składniki:
oliwa4
cebule10 dag
wędzonego boczku pokrojonego w kostkę1 łyżeczka granulowanego
czosnku1 kg
ziemniaków ugotowanych w mundurkach obranych i pokrojonych w kostkę6 łyżek
śmietany2 łyżeczki
paprykisólpieprz12
jajekTortilla campesina - sposób przygotowania: Posiekaj
cebule, podsmaż je razem z
boczkiem na niedużej ilości
oliwy. Wymieszaj
ziemniaki z
czosnkiem,
śmietaną i
papryką, przypraw
solą i
pieprzem. Dodaj podsmażoną
cebulę z
boczkiem, a na koniec wlej
jajka ubite jak na omlet. Przygotowaną mieszaniną napełnij żaroodporne naczynie posmarowane
masłem. Piecz w temp. 160°C, aż
jajka się zetną, a wierzch tortilli się przyrumieni.Błyskawiczny tort
limonkowy. Świeży i lekki pomysł na wiosenne słodkościOmlety z 4 stron świata
będzie przypieczony, a wierzch tortilli ścięty. Delikatnie zsuń tortillę na talerz i przewróć na patelnię na drugą stronę. Smaż do zrumienienia. Podawaj. Zobacz tez przepis na tortillę campesina oraz hiszpańską tortillę z mielonym
mięsem i ziemniakam i. Tamagoyaki oznacza po japońsku ?smażone
jajka