ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 1 kilogramówcebula 1 sztukczosnek 3 sztukboczek wędzony 500 gramówjajka 3 sztukśmietana 0,5 szklanekpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone ziemniaki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Oczyszczony czosnek oraz cebulę posiekać. Pokrojony w drobna kostkę boczek zrumienić z cebulą oraz czosnkiem na patelni. Polowe skwarek odłożyć, resztę wlać do ziemniaków i dobrze wymieszać. Dodać jajka, mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Przełożyć masę do natłuszczonej formy i piec 1-2 godziny (w zależności od grubości warstwy), aż wierzch się zrumieni. Podawać pokrojona w plastry polane pozostałymi skwarkami lub ze śmietaną w oddzielnym naczyniu.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 1 kilogramówcebula 1 sztukczosnek 3 sztukboczek wędzony 500 gramówjajka 3 sztukśmietana 0,5 szklanekpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone ziemniaki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Oczyszczony czosnek oraz cebulę posiekać. Pokrojony w drobna kostkę boczek zrumienić z cebulą oraz czosnkiem na patelni. Polowe skwarek odłożyć, resztę wlać do ziemniaków i dobrze wymieszać. Dodać jajka, mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Przełożyć masę do natłuszczonej formy i piec 1-2 godziny (w zależności od grubości warstwy), aż wierzch się zrumieni. Podawać pokrojona w plastry polane pozostałymi skwarkami lub ze śmietaną w oddzielnym naczyniu.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: