Wykonanie
« Powrót  Kugelis
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 1 kilogramów
cebula 1 sztuk
czosnek 3 sztuk
boczek wędzony 500 gramów
jajka 3 sztuk
śmietana 0,5 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
ziemniaki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Oczyszczony
czosnek oraz
cebulę posiekać. Pokrojony w drobna kostkę
boczek zrumienić z
cebulą oraz
czosnkiem na patelni.
Polowe skwarek odłożyć, resztę wlać do
ziemniaków i dobrze wymieszać. Dodać
jajka, mieszając, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Przełożyć masę do natłuszczonej formy i piec 1-2 godziny (w zależności od grubości warstwy), aż wierzch się zrumieni. Podawać pokrojona w plastry polane pozostałymi skwarkami lub ze
śmietaną w oddzielnym naczyniu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: