Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
estragon 0,5 pęczek
ziemniaki 600 gramów
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
oliwa 3 łyżek stołowychbarszcz bialy 2 sztuk
boczek wędzony 250 gramów
śmietana 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone listki
estragonu drobno posiekać (kilka odłożyć do dekoracji). Oczyszczoną
cebule i
czosnek też drobno posiekać. Oczyszczone
ziemniaki pokroić w kostkę, a
boczek w małą kostkę.W garnku na rozgrzanej
oliwie, mieszając, smażyć 10 minut
ziemniaki. Dodać
czosnek,
cebulę,
estragon oraz
boczek i dalej smażyć. Biały barszcz dobrze rozmieszać z 3 szklankach zimnej
wody i zalać nim podsmażone
ziemniaki. Doprowadzić do wrzenia i gotować 10 minut. Dodać
śmietanę i mieszając, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Zupę posypać
estragonem.Uwagi:
Świeży estragon można zastąpić 3 łyżkami suszonego.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: