ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoestragon 0,5 pęczekziemniaki 600 gramówcebula 1 sztukczosnek 2 ząbkioliwa 3 łyżek stołowychbarszcz bialy 2 sztukboczek wędzony 250 gramówśmietana 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone listki estragonu drobno posiekać (kilka odłożyć do dekoracji). Oczyszczoną cebule i czosnek też drobno posiekać. Oczyszczone ziemniaki pokroić w kostkę, a boczek w małą kostkę.W garnku na rozgrzanej oliwie, mieszając, smażyć 10 minut ziemniaki. Dodać czosnek, cebulę, estragon oraz boczek i dalej smażyć. Biały barszcz dobrze rozmieszać z 3 szklankach zimnej wody i zalać nim podsmażone ziemniaki. Doprowadzić do wrzenia i gotować 10 minut. Dodać śmietanę i mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Zupę posypać estragonem.Uwagi:Świeży estragon można zastąpić 3 łyżkami suszonego.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: