Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 2 kilogramów
boczek wędzony 500 gramów
jajka 3 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 3 ząbki
śmietana 0,5 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
ziemniaki zetrzeć na tarce o małych oczkach i odcedzić. Oczyszczoną
cebulę oraz
czosnek posiekać. Pokrojony w kostkę
boczek zrumienić z
cebula. Połowę
boczku odłożyć, a resztę wymieszać z
ziemniakami, dodać
jajka oraz
czosnek, mieszając, doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Masę przełożyć do natłuszczonej formy. Piec 60 minut w 180 stopniach. Podawać posypaną odłożonym
boczkiem i polaną
śmietaną.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: