ßßß Cookit - przepis na Babka litewska

Babka litewska

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniaki 2 kilogramów
boczek wędzony 500 gramów
jajka 3 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 3 ząbki
śmietana 0,5 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone ziemniaki zetrzeć na tarce o małych oczkach i odcedzić. Oczyszczoną cebulę oraz czosnek posiekać. Pokrojony w kostkę boczek zrumienić z cebula. Połowę boczku odłożyć, a resztę wymieszać z ziemniakami, dodać jajka oraz czosnek, mieszając, doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Masę przełożyć do natłuszczonej formy. Piec 60 minut w 180 stopniach. Podawać posypaną odłożonym boczkiem i polaną śmietaną.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11203/Babka-litewska