ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 150 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 2 kilogramówboczek wędzony 500 gramówjajka 3 sztukczosnek 3 ząbkiśmietana 0,5 szklanekcebula 1 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone ziemniaki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Oczyszczoną cebulę oraz czosnek posiekać, a boczek pokroić w kostkę i zrumienić z cebulą. połowę skwarek odłożyć, a resztą goracych skwarek razem z tłuszczem zalać masę ziemniaczaną i dobrze wymieszać. Dodac jajka, czosnek. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. do natłuszczonej formy wlać masę i piec ok. 1-2 godziny w zależności od grubości, aż wierzch się zrumieni. Podawać z sosem ze skwarek wymieszanych ze śmietaną.Uwagi:Aby łatwiej było wyjąć babkę z formy, należy po upieczeniu postawić formę na ściereczce zamoczonej w zimnej wodzie.Najlepsza jest babka o grubosci 5-6 cm.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 150 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 2 kilogramówboczek wędzony 500 gramówjajka 3 sztukczosnek 3 ząbkiśmietana 0,5 szklanekcebula 1 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone ziemniaki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Oczyszczoną cebulę oraz czosnek posiekać, a boczek pokroić w kostkę i zrumienić z cebulą. połowę skwarek odłożyć, a resztą goracych skwarek razem z tłuszczem zalać masę ziemniaczaną i dobrze wymieszać. Dodac jajka, czosnek. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. do natłuszczonej formy wlać masę i piec ok. 1-2 godziny w zależności od grubości, aż wierzch się zrumieni. Podawać z sosem ze skwarek wymieszanych ze śmietaną.Uwagi:Aby łatwiej było wyjąć babkę z formy, należy po upieczeniu postawić formę na ściereczce zamoczonej w zimnej wodzie.Najlepsza jest babka o grubosci 5-6 cm.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: