ßßß Cookit - przepis na Faszerowane małże w sosie pomidorowym

Faszerowane małże w sosie pomidorowym

nazwa

Wykonanie

0
kwestiasmaku
Wpis na blogu
Spodobał Ci się ten przepis i zdjęcia? Udostępnij go i przypnij!
Oceń przepis aby doradzić innym!
Brak głosów
0
Faszerowane małże w sosie pomidorowym
Składniki
2 porcje
50 dużych małży
2 jajka
bułka tarta
50 g mortadelli
tarty parmezan
natka pietruszki
oliwa z oliwek
białe wytrawne wino
czosnek
300 g pokrojonych pomidorów bez skórek
mleko
sól i pieprz
Przygotowanie
Małże oczyścić. Przygotować farsz z mięsa zmielonych 10 muli, natki pietruszki, czosnku, bułki tartej namoczonej w mleku, parmezanu, jajek i zmielonej mortadelli. Dodać pieprz i sól. Dobrze wymieszać. Farszem wypełnić lekko otwarte mule. W dużym naczyniu z przykrywką przysmażyć tarty czosnek, wlać trochę wina i włożyć pomidory. Dodać małże i gotować na małym ogniu przez ok. 30 minut, przyprawić solą i pieprzem, podawać gorące.
Źródło:http://www.kwestiasmaku.com/przepis/faszerowane-malze-w-sosie-pomidorowym