Wykonanie
Przepis z
żeberkami z dzika w roli głównej może przydać się rzadko, ale nigdy nic nie wiadomo...Dostałam taką
sztukę mięsa i wykorzystałam ją do tego niecodziennego dania :)Składniki :około 1 kg
żeberek z dzikapół szklanki
olejusok z 1
cytryny1/3 szklanka
miodu5 ząbków
czosnku , przeciśniętego przez praskę1 łyżka mielonej
słodkiej papryki2 łyżeczki świeżego
oregano, posiekanego1 łyżka
vegety, można pominąć
sól,
pieprz czarnyPrzygotowanie :Z podanych składników zrobić marynatę i włożyć do niej pokrojone na porcje
mięso ( ja włożyłam do rękawa ) - najlepiej na noc, pozostawić w chłodnym miejscuDnia następnego piekłam w piekarniku przez około 80 min. w temp. 180 -190 *C-
mięso musi odchodzić od kości.
Lampka dobrego
wina będzie tu wskazana, smacznego :)