ßßß
 
            
        

 Przygotowanie:Warstwa wieprzowa: Mięso muyjemy , osuszamy , oczyszczamy z błonek/tłuszczu , kroimy na mniejsze kawałki.Mielimy dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa.Dodajemy resztę składników ( jajko , mleko , bułkę tartą oraz przyprawy) wyrabiamy rękoma na jednolitą masę.Przekładamy ją na rozwiniętą folię spożywczą , rozwałkowujemy na dość gruby placek.Warstwa drobiowa: Mięso myjemy , osuszamy , oczyszczamy z błonek , kroimy na mniejsze kawałki.Mielimy dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa.Dodajemy resztę składników ( jajko , bułkę tartą oraz przyprawy) wyrabiamy rękoma na jednolitą masę.Przekładamy na masę wieprzową , rozsmarowujemy ją po całości.Farsz grzybowy: Grzyby osuszamy , ( mrożone uprzednio rozmrażamy i myjemy) kroimy drobno.Przekładamy na warstwy mięsne , rozsmarowujemy.Na początek rolady kładziemy marchewki.Za pomocą foli spożywczej boki zawijamy do środka a następnie w rulon.Gotową roladę oprószamy mąką z obu stron.Na patelni rozgrzewamy olej obsmażamy mięso.Ser żółty ścieramy na tarce o małych oczkach.Naczynie żaroodporne/blaszkę smarujemy masłem , przekładamy mięso , posypujemy je obficie serem.Pieczemy roladę 45 min. w nagrzanym piekarniku do 180st.Upieczone mięso kroimy w plastry.Podajemy na ciepło do dania głównego , jako przystawkę lub dodatek do pieczywa.SmacznegoPost navigation← Ogórki w tym wydaniu są bardzo ostre , idealne jako imprezowa przekąska. Ketchup fajnie dopełnia ich smak a forma podania sprawia że są oryginalne i jedyne w swoim rodzaju :)W tym cieście każdy znajdzie kawałek dla siebie.Orzechowy biszkopt ,orzeźwiająca galaretka , słodkie ptasie mleczko i budyń który świetnie współgra z resztą składników. Ciasto jest lekko słodkie a na pewno warte grzechu.Idealne na chłodniejsze wieczory do filiżanki kawy lub kakao :) →
Przygotowanie:Warstwa wieprzowa: Mięso muyjemy , osuszamy , oczyszczamy z błonek/tłuszczu , kroimy na mniejsze kawałki.Mielimy dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa.Dodajemy resztę składników ( jajko , mleko , bułkę tartą oraz przyprawy) wyrabiamy rękoma na jednolitą masę.Przekładamy ją na rozwiniętą folię spożywczą , rozwałkowujemy na dość gruby placek.Warstwa drobiowa: Mięso myjemy , osuszamy , oczyszczamy z błonek , kroimy na mniejsze kawałki.Mielimy dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa.Dodajemy resztę składników ( jajko , bułkę tartą oraz przyprawy) wyrabiamy rękoma na jednolitą masę.Przekładamy na masę wieprzową , rozsmarowujemy ją po całości.Farsz grzybowy: Grzyby osuszamy , ( mrożone uprzednio rozmrażamy i myjemy) kroimy drobno.Przekładamy na warstwy mięsne , rozsmarowujemy.Na początek rolady kładziemy marchewki.Za pomocą foli spożywczej boki zawijamy do środka a następnie w rulon.Gotową roladę oprószamy mąką z obu stron.Na patelni rozgrzewamy olej obsmażamy mięso.Ser żółty ścieramy na tarce o małych oczkach.Naczynie żaroodporne/blaszkę smarujemy masłem , przekładamy mięso , posypujemy je obficie serem.Pieczemy roladę 45 min. w nagrzanym piekarniku do 180st.Upieczone mięso kroimy w plastry.Podajemy na ciepło do dania głównego , jako przystawkę lub dodatek do pieczywa.SmacznegoPost navigation← Ogórki w tym wydaniu są bardzo ostre , idealne jako imprezowa przekąska. Ketchup fajnie dopełnia ich smak a forma podania sprawia że są oryginalne i jedyne w swoim rodzaju :)W tym cieście każdy znajdzie kawałek dla siebie.Orzechowy biszkopt ,orzeźwiająca galaretka , słodkie ptasie mleczko i budyń który świetnie współgra z resztą składników. Ciasto jest lekko słodkie a na pewno warte grzechu.Idealne na chłodniejsze wieczory do filiżanki kawy lub kakao :) →