ßßß
 
            
        
 Przygotowanie:Rybę umyć , osuszyć, jeśli mrożona uprzednio rozmrozić w mleku.Filety oprószyć solą i pieprzem z obu stron.Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach , wymieszać z bułką tartą.Jajka roztrzepać z mlekiem.Każdy kawałek ryby maczać najpierw w jajkach a następnie dokładnie obtoczyć w serowej panierce.Na patelni rozgrzać olej , smażyć filety na rumiano z obu stron.Usmażone filety odsączyć z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym.Podawać z ulubionymi dodatkami np. ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.SmacznegoPost navigation← Gołąbki z kapusty pekińskiej z mięsem mielonym , soczewicą i ryżem przykryte gęstym sosem pomidorowym w którym się piekły. Są syte i bardzo smaczne.Nototenia jest małą słodkowodną rybą. Jej mięso jest delikatne o cennych walorach smakowy. Posiada mały szkielet który łatwo odchodzi od mięsa po otworzeniu ryby , inne ości zdarzają się sporadycznie :) →
Przygotowanie:Rybę umyć , osuszyć, jeśli mrożona uprzednio rozmrozić w mleku.Filety oprószyć solą i pieprzem z obu stron.Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach , wymieszać z bułką tartą.Jajka roztrzepać z mlekiem.Każdy kawałek ryby maczać najpierw w jajkach a następnie dokładnie obtoczyć w serowej panierce.Na patelni rozgrzać olej , smażyć filety na rumiano z obu stron.Usmażone filety odsączyć z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym.Podawać z ulubionymi dodatkami np. ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.SmacznegoPost navigation← Gołąbki z kapusty pekińskiej z mięsem mielonym , soczewicą i ryżem przykryte gęstym sosem pomidorowym w którym się piekły. Są syte i bardzo smaczne.Nototenia jest małą słodkowodną rybą. Jej mięso jest delikatne o cennych walorach smakowy. Posiada mały szkielet który łatwo odchodzi od mięsa po otworzeniu ryby , inne ości zdarzają się sporadycznie :) →