ßßß Cookit - przepis na Panierowane baranie jądra

Panierowane baranie jądra

nazwa

Wykonanie

Tym razem baranie jądra w panierce. Jeśli o mnie chodzi, ta wersja baranich jąder bardziej mi smakowała. Są to po prostu niewielkie kotleciki, bardzo delikatne i smaczne.
Ja jako dodatek do kotlecików zrobiłam smażone ziemniaki.
Składniki:
mleko do namoczenia jąder
jajko do panierowania
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
sól
pieprz
Wykonanie:
Jądra umyć i zdjąć z nich skórę a następnie zalać mlekiem i zostawić w lodówce na kilka godzin, a najlepiej na noc.
Jądra pokroić w grube plastry, przyprawić solą i pieprzem a następnie opanierować w jajku i bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Źródło:http://mama-gotuje.blogspot.com/2015/04/panierowane-baranie-jadra.html