Wykonanie
Najlepsza opcja podania kani :)Pamiętajmy tylko o spożywaniu tych
grzybów z pewnego źródła, jeśli się nie znamy :)Ja mam kanie zawsze z ogrodu moich Rodziców, a w lesie, choć jestem nawet w 99 % pewna, że to kanie - pozwalam im mimo wszystko rosnąć dalej :)
SKŁADNIKIkanie
jajkamlekomąkabułka tartasólpieprzolej do smażeniaPRZYGOTOWANIE
Usuwamy nogi
grzybów i oczyszczamy kapelusze. Jeśli są duże kroimy na ćwiartki.Panierujemy kanie - najpierw w
mące, później w
jajku wymieszanym z
mlekiem (2-3 łyżki
mleka na jedno
jajko) przyprawionym
solą i dość sporą ilością
pieprzu. Na końcu w
bułce tartej.Smażymy na rozgrzanym
oleju (średni ogień) po kilka minut z każdej strony, aż będą złoto-brązowe. Odsączamy na papierowym ręczniku. Podajemy z ulubionym
pieczywem.Smacznego :)