ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoschab 600 gramówszynka konserwowa 4 plastryser żółty 4 plastryjajka 1 sztukmąka 3 łyżek stołowychmleko 1 szklanekbułka tarta 4 łyżek stołowycholej według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso pokroić na 8 kotletów. Każdy roztłucz tłuczkiem, przełożyć do miseczki i zalać mlekiem. Przykryć folia i wstawić do lodówki na 30 minut. Mięso wyjąć z mleka, osuszyć, oprószyć sola oraz pieprzem. Na 4 kawałkach mięsa położyć po plasterku szynki i sra. Przykryć pozostałymi plasterkami mięsa. Zpjąć z 2 stron wykałaczką. Z obu stron oprószyć mąką. Kotlety panierować w roztrzepanym jajku i w tartej bułce. Sznycle smażyć na rozgrzanym oleju, na złoty kolor z obu stron. Podawać z sałata i frytkami.Uwagi:Schab można zastąpić karkówką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoschab 600 gramówszynka konserwowa 4 plastryser żółty 4 plastryjajka 1 sztukmąka 3 łyżek stołowychmleko 1 szklanekbułka tarta 4 łyżek stołowycholej według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso pokroić na 8 kotletów. Każdy roztłucz tłuczkiem, przełożyć do miseczki i zalać mlekiem. Przykryć folia i wstawić do lodówki na 30 minut. Mięso wyjąć z mleka, osuszyć, oprószyć sola oraz pieprzem. Na 4 kawałkach mięsa położyć po plasterku szynki i sra. Przykryć pozostałymi plasterkami mięsa. Zpjąć z 2 stron wykałaczką. Z obu stron oprószyć mąką. Kotlety panierować w roztrzepanym jajku i w tartej bułce. Sznycle smażyć na rozgrzanym oleju, na złoty kolor z obu stron. Podawać z sałata i frytkami.Uwagi:Schab można zastąpić karkówką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: