ßßß Cookit - przepis na Kotlety schabowe

Kotlety schabowe

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
schab wieprzowy 4 sztuk
mąka 3 łyżek stołowych
jajko 1 sztuk
bułka tarta 4 łyżek stołowych
olej według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone i osączone plastry schabu (półtora centymetrowej grubości) rozbić, tłuczkiem do mięsa, z obu stron, posolić i popieprzyć. W miseczce roztrzepać jajko i też posolić i popieprzyć. Rozbity schab obtaczać w mące, potem w jajku, a następnie w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano,z obu stron pod przykryciem, na niewielkim ogniu. Usmażone kotlety trzymać chwilę pod przykryciem w ciepłym, aby zmiękły.
Uwagi:
plastry schabu wieprzowego - 4 sztuki
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: Myszka
Data: 2011-05-20
to jest bardzo dobre i łatwe do zrobienia :*:*:*
Autor: anitka18
Data: 2008-10-07
Bardzo lawy przepis:)Ja do swojego menu jeszcze dodaje delikate do mies:)
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4032/Kotlety-schabowe