Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
schab wieprzowy 4 sztuk
mąka 3 łyżek stołowych
jajko 1 sztuk
bułka tarta 4 łyżek stołowych
olej według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczone i osączone plastry
schabu (półtora centymetrowej grubości) rozbić, tłuczkiem do
mięsa, z obu stron, posolić i popieprzyć. W miseczce roztrzepać
jajko i też posolić i popieprzyć. Rozbity
schab obtaczać w
mące,
potem w
jajku, a następnie w
bułce tartej i smażyć na rozgrzanym
oleju na rumiano,z obu stron pod przykryciem, na niewielkim ogniu. Usmażone kotlety trzymać chwilę pod przykryciem w ciepłym, aby zmiękły.Uwagi:plastry
schabu wieprzowego - 4 sztukiAutor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaKomentarze:Autor: MyszkaData: 2011-05-20to jest bardzo dobre i łatwe do zrobienia :*:*:*Autor: anitka18Data: 2008-10-07Bardzo lawy przepis:)Ja do swojego menu jeszcze dodaje delikate do
mies:)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: