ßßß Cookit - przepis na Zrazy w sosie pieczarkowym

Zrazy w sosie pieczarkowym

nazwa

Wykonanie

Składniki na zrazy:
Mięso - schab - ilość porcji wg uznania
mąka lub bułka tarta do panierowania
jajko do panierowania
tłuszcz do smażenia
sól, pieprz
Przepis na sos pieczarkowy - kliknij
Rozbijam mięso jak na schabowe, posypuję solą i pieprzem, wkładam do środka to na co mam ochotę, (na zdjęciu są zrazy z brokułem) .
Zawijam mięsko niczym nie związując, nie używam żadnych wykałaczek, podczas smażenia zrazy same się zakleją. Następnie obtaczam w jajku, potem w mące i smażę do zarumienia się. Jeszcze ciepłe zrazy , przekładam do naczynie żaroodpornego, podlewam wodą i podpiekam do pól godziny, a następnie podlewam wcześniej przygotowanym sosem grzybowym .
Zrazy bez sosu nie są dobre. Wtedy to tylko takie zwykłe upieczone mięcho. W sosie podpiekam jeszcze z 10 min, a następnie zraziki stoją w piekarniku i czekają na swój moment podania na stół.
Danie przygotowuję wcześniej by, zrazy mogły przesiąknąć sosem pieczarkowym.
Smacznego :) Qulinarna Ania.
Źródło:http://qulinarna.blogspot.com/2013/10/zrazy-w-sosie-pieczarkowym.html