Wykonanie
Tak się zastanawiałam ostatnio dlaczego tego przepisu jeszcze tu nie umieściłam, bardzo często to danie gości na naszym
stolę,
mięso jest mięciutkie wręcz rozpływające się w ustach a do tego ten pyszny sos, ale myślałam że każdy to danie robi we własnym domu i nie potrzebuję na to przepisu. Mam nadzieję, że chociaż jedna osoba skorzysta bo naprawdę warto.
Składniki:3 kawałki
schabu1
jajkobułka tarta do obtoczenia
sólpieprzwoda gorąca1 łyżka
cebuli pokrojonej w kostkęmożna ewentualnie dać jakąś kostkę
mięsnąolejjeżeli ktoś ma ochotę może zagęścić sos
mąkąSchab rozbić na dosyć cienkie plastry, przyprawić, zamoczyć w rozmąconym
jajku i obtoczyć w
bułce tartej. Na rozgrzanym
oleju mocno przyrumienić
schabowe z każdej strony, pod koniec wrzucić
cebulkie, podsmażyć jeszcze chwileczkę i zalać całość gorącą
wodą (
woda ma przykrywać
schabowe). Gotujemy całość pod przykryciem, na małym ogniu około 1 godziny. Na koniec doprawiamy sos, zagęszczamy i możemy się delektować.