ßßß
 
            
         Składniki:2 większe piersi z kurczaka2 całe jajka klasy M4 plasterki ulubionej wędliny (u mnie schab)4 plasterki żółtego seraduża szczypta słodkiej czerwonej paprykisól i pieprz do smakubułka tartaolej do smażeniapapier do pieczenia lub naczynie żaroodporne* dobrze dobrany rodzaj sera i wędliny gwarantuje dobry smak roladki; ser i wędlina powinny być wyczuwalnePrzygotowanie:Piersi z kurczaka kroimy na długości, tworząc cztery płaskie płaty. Następnie delikatnie je rozbijamy (nie mogą się uszkodzić).Na każdy cienki kotlet (na całej długości, po środku) układamy kawałki wędliny i żółtego sera. Następnie zawijamy delikatnie piersi w roladki (rolujemy).Do głębokiego talerza wbijamy dwa jajka, rozbełtujemy je widelcem. Dodajemy przyprawy (ilość pieprzu i soli, jak przy standardowej panierce) i znów mieszamy. Do drugiego talerza wsypujemy bułkę tartą.Nasze roladki bardzo ostrożnie (, aby się nie rozwinęły) moczymy w jajku, następnie w bułce tartej i znów w jajku i bułce.Tak przygotowane roladki obsmażamy na rozgrzanym oleju (średni płomień), pamiętając by najpierw położyć roladki "zwinięciem" do dołu. Obsmażamy z obu stron na złoty kolor.W między czasie rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni.Obsmażone roladki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym i pieczemy na środkowym poziomie przez około 10 minut. Dopieczenie w piekarniku jest konieczne, aby nasze roladki nie były surowe w środku.Roladki wyjmujemy i podajemy ciepłe z zestawem ulubionych surówek i ziemniakami lub frytkami.Smacznegoponiedziałek, 26 października 2015, matleenpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »KomentarzeOstatnie wpisyDaktylowe trufelki z ...Black banana cake. Czarne ...Podsmażane tortille z ...Waniliowo-jagodowy deser ...Jakość, smak i zdrowie. ...Deser w rustykalnym stylu. ...Ręcznie robione, z pasją ...10 szybkich przepisów na ...Piernikowa chmurka z karobową ...KONKURS URODZINOWY! Proste ...KONKURS URODZINOWY!
Składniki:2 większe piersi z kurczaka2 całe jajka klasy M4 plasterki ulubionej wędliny (u mnie schab)4 plasterki żółtego seraduża szczypta słodkiej czerwonej paprykisól i pieprz do smakubułka tartaolej do smażeniapapier do pieczenia lub naczynie żaroodporne* dobrze dobrany rodzaj sera i wędliny gwarantuje dobry smak roladki; ser i wędlina powinny być wyczuwalnePrzygotowanie:Piersi z kurczaka kroimy na długości, tworząc cztery płaskie płaty. Następnie delikatnie je rozbijamy (nie mogą się uszkodzić).Na każdy cienki kotlet (na całej długości, po środku) układamy kawałki wędliny i żółtego sera. Następnie zawijamy delikatnie piersi w roladki (rolujemy).Do głębokiego talerza wbijamy dwa jajka, rozbełtujemy je widelcem. Dodajemy przyprawy (ilość pieprzu i soli, jak przy standardowej panierce) i znów mieszamy. Do drugiego talerza wsypujemy bułkę tartą.Nasze roladki bardzo ostrożnie (, aby się nie rozwinęły) moczymy w jajku, następnie w bułce tartej i znów w jajku i bułce.Tak przygotowane roladki obsmażamy na rozgrzanym oleju (średni płomień), pamiętając by najpierw położyć roladki "zwinięciem" do dołu. Obsmażamy z obu stron na złoty kolor.W między czasie rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni.Obsmażone roladki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym i pieczemy na środkowym poziomie przez około 10 minut. Dopieczenie w piekarniku jest konieczne, aby nasze roladki nie były surowe w środku.Roladki wyjmujemy i podajemy ciepłe z zestawem ulubionych surówek i ziemniakami lub frytkami.Smacznegoponiedziałek, 26 października 2015, matleenpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »KomentarzeOstatnie wpisyDaktylowe trufelki z ...Black banana cake. Czarne ...Podsmażane tortille z ...Waniliowo-jagodowy deser ...Jakość, smak i zdrowie. ...Deser w rustykalnym stylu. ...Ręcznie robione, z pasją ...10 szybkich przepisów na ...Piernikowa chmurka z karobową ...KONKURS URODZINOWY! Proste ...KONKURS URODZINOWY!
 Słodkie okruszkiPrawa autorskieTreści i zdjęcia zawarte na tym blogu są moją własnością. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez mojej zgody i wiedzy stanowi naruszenie praw autorskich, majątkowych i osobistych. Podstawa prawna Dz.U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz.U. 94 nr 43 poz. 170.Kontakt: [email protected] [email protected] Nawiązanie współpracyBędzie mi niezmiernie miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza.Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:
Słodkie okruszkiPrawa autorskieTreści i zdjęcia zawarte na tym blogu są moją własnością. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez mojej zgody i wiedzy stanowi naruszenie praw autorskich, majątkowych i osobistych. Podstawa prawna Dz.U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz.U. 94 nr 43 poz. 170.Kontakt: [email protected] [email protected] Nawiązanie współpracyBędzie mi niezmiernie miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza.Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie: Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Zapraszam na InstagramOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Słodkie okruszki.Pisz blog
Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Zapraszam na InstagramOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Słodkie okruszki.Pisz blog