Cebula nadziewana

nazwa

Wykonanie

Składniki:
-2 większe cebule
-200g fileta z kurczaka
-cebulka
-2 łyżki drobno pokrojonej papryki czerwonej
-łyżka drobno pokrojonych bączków z cebulki
-sól, pieprz
-jajko
-olej
-bułka tarta
Wykonanie:
Cebulkę obieramy i kroimy w plastry ok.0,5 cm
Filet kroimy w kostkę, dodajemy zeszkolną cebulkę, jajko, sól, pieprz – miksujemy.
Na koniec dodajemy paprykę i bączki.. Mieszamy.
Napełniamy krążki cebulki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na głębokim ogniu na rumiano.
Można podawać jako przekąskę na zimno lub ciepło z sosem czosnkowym lub paprykowym .
Źródło:https://gotujemyzpomyslem.wordpress.com/2016/03/13/cebula-nadziewana