Wykonanie
Kolejna już wersja siekanych kotlecików drobiowych. Do tego
młode ziemniaczki i
ogórek małosolny i obiad gotowy :)
Składniki:1 podwójna
pierś z kurczaka1 nieduża
czerwona papryka1
cebula1
jajko2 łyżki
mąkisól,
pieprz1/2 łyżeczki mielonej
słodkiej paprykiolej do smażeniaSposób wykonania:1. Umyte i osuszone piersi pokroić w kostkę.2.
Cebulę i
paprykę pokroić w kostkę wedle uznania.3. Dodać pozostałe składniki, czyli rozmącone
jajko,
mąkę i
paprykę mieloną. Doprawić do smaku. Jeśli ciasto wydaje się być za gęste to należy dodać jeszcze jedno
jajko i odrobinkę
mąki.4. Łyżką nakładać porcje na rozgrzany
olej i smażyć na małym ogniu z obu stron na rumiano.Smacznego!!!