ßßß
Potrzebujemy:400 g mięsa mielonegopomidory w puszce300 g pieczarek1/2 cebulibazylia, oregano, sól, pieprzmakaron rurki ( 1,5 szklanki)mozzarella3 plastry sera żółtego np. goudafasola z puszki (czerwona)Makaron gotujemy tak, żeby był al dente. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni. Dodajemy mięso mielone i smażymy przez kilka minut. Solimy, pieprzymy, dodajemy bazylię i oregano.Gdy mięso jest porządnie wysmażone, dodajemy pomidory z puszki i smażymy jeszcze przez 2-3 minuty.Na drugiej patelni smażymy pokrojone w plasterki pieczarki. Solimy i pieprzymy do smaku.W naczyniu żaroodpornym układamy na dnie połowę makaronu, na to połowę mięsa mielonego, fasolę z puszki i trzy plastry sera żółtego. Na to układamy resztę makaronu, resztę mięsa mielonego, podsmażone pieczarki i mozzarellę pokrojoną w plastry. Zapiekamy w 200 stopniach przez 15 minut pod przykryciem i kolejne 5 minut bez pokrywki.Smacznego:))