Wykonanie
Zaplanowaliśmy sobie na obiad pierogi, mieliśmy trochę zamrożonych, od babci. A
Madzia wymyśliła, że do tych pierogów
zrobi surówkę. Tak, wiem, surówka z
kapusty (czy też w ogóle jakakolwiek surówka) tak w konwencjonalny sposób nie pasuje do pierogów. Ale w niekonwencjonalny pasować może :) No bo tak: pierogi dobre, surówka dobra, więc jedno i drugie razem też dobre :) I faktycznie całkiem nieźle się wszystko razem połączyło. A surówka miała fajny aromat
kolendry. To dość intensywna w smaku roślinka więc lepiej ostrożnie ją dawkować :)1/2 małej główki
czerwonej kapusty1/2 małej główki
białej kapusty1 łyżeczka
musztardy1/2 szklanki
jogurtu greckiego1
cebulasok z 1/2
cytrynygarść posiekanej świeżej
kolendrysól,
pieprzKapustę szatkujemy,
cebulę drobno kroimy. Mieszamy razem w dużej misce i zalewamy wrzątkiem. Po 20 sekundach odcedzamy. Dodajemy resztę składników, mieszamy wszystko i wkładamy do lodówki, żeby dobrze się wychłodziło. I to właściwie cała filozofia. Proste i naprawdę smaczne.Smacznego!---------------------------------------------------------------------Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej
pory żaden przepis Ci nie umknie :)