Wykonanie
Jeśli lubicie surówkę coleslaw, ta z pewnością posmakuje Wam równie bardzo. Obie na bazie
kapusty, obie delikatne i zachęcające już samym zapachem, ale mimo wszystko różniące się smakiem. Dodatek
białej kapusty jest minimalny, więc jeśli wolicie samą czerwoną - można pominąć. Zachęcam do urozmaicenia obiadu tą fantastyczną surówką. Inspiracją był przepis znaleziony na blogu Jusi .
Składniki:- mała główka
czerwonej kapusty,- garść drobno pokrojonej
białej kapusty,- 1 niewielka
cebula,- 1 płaska łyżka
musztardy,-
majonez,-
sól,
pieprz,
cukier,-
sok z cytryny - 1-2 łyżki.
Kapustę białą i czerwoną kroimy drobno, albo ścieramy na tarce z małymi oczkami. Podobnie
cebulę (wcześniej obraną). W kubku przygotowujemy sos: 2-3 łyżki
majonezu,
sok z cytryny (1-2 łyżki), łyżka
musztardy,
przyprawy do smaku. Sos mieszamy z warzywami. Przed podaniem należy schłodzić w lodówce. Smacznego!