Wykonanie
Konkurs! Granitowa patelnia grillowa do wygraniaSezon grillowy uważam za otwarty. Co prawda pogoda czasami nie chce dopisać, ale jest sposób na przyjemne grillowanie, za pomocą grillowej patelni. Grillową patelnią władam od dawna i używam niemal codziennie. Ostatnio przetestowałam kolejną grillową patelnię z firmy Ballarini i jak zwykle nie zawiodłam się. Sądzę, że każdy powinień
mieć taką patelnię w swojej kuchni! Dobra patelnia grillowa to nie mały wydatek, więc jeśli lubisz grillować, a patelnia grillowa to Twoje marzenie to zapraszam do wzięcia udziału w konkursie.

Zwycięzca konkursu stanie się właścicielem patelni granitowej grillowej ufundowanej przez firmę Ballarini. Kto wie, może Ty będziesz tym szczęśliwcem! Poręczna, lekka patelnia, odporna na zarysowania, nieprzywierająca to marzenie każdej gospodyni. Patelnia wykonana jest z materiałów nie zawierających ciężkich metali i niklu. Idealna dla alergików. Aby stać się właścicielem patelni potrzebujesz jedynie wymyśleć danie z grilla, które można przyrządzić na grillowej patelni. Poniżej zapoznaj się z regulaminem konkursu. Nie czekaj, wymyślaj i dodaj Twój przepis w komentarzu.

Sama przyrządziłam nadziewane papryczki, które następnie ugrillowałam na patelni. Patelnia sprawdziła się idealnie, a moje danie smakowało wyśmienicie.

Nadziewane papryczki grillowaneSkładniki: na 6 porcji6 czerwonych papryczek, podłużnychNadzienie:1 puszka
tuńczyka1 duże
awokado, pokrojone w kostkę3 łyżki
serka philadelphia2 łyżki posiekanej
kolendry100 g utartego
żółtego serasól i
pieprz do smakuDodatkowo:6 dużych kromek
chleba, u mnie
chleb na zakwasie200 g
owczego sera feta4 łyżki
oliwykolendra do posypania
ocet balsamiczny do skropienia

Papryczki jeśli bardzo duże przekrój na pół. Z podanych składników przygoruj nadzienie, mieszając wszystkie składniki. Dopraw
solą i
pieprzem. Napełnij nadzieniem papryczki i ugrilluj na rozgrzanej patelni grillowej lub na grillu, jeśli takiej patelni nie posiadasz. W
między czasie przygotuj grzanki. pokrusz
feta na kromki
chleba i polej obficie
oliwą. Posyp
kolendrą i zapiecz w piekarniku lub na patelni. Gotowe papryczki ułóż na grzankach i
skrop octem balsamicznym do smaku.Regulamin konkursu1. Organizatorem konkursu jest blog codojedzenia.pl2. Fundatorem nagrody jest sklep internetowy Ballariny.3. Nagrodą w konkursie jest Patelnia granitowa grillowa Ballarini Lucca o wartości 229 zł.4. Wysyłka nagrody oczywiście jest na koszt fundatora nagrody, pod wskazany przez wygraną osobę adres (na terenie Polski)5. Konkurs trwa od 19 . 05.2015 do 02 . 06.2015 do godziny 24 . 00.6. Przepisy proszę dodawać w komentarzach do tego wpisu.7. Wybór zwycięzcy zostanie ogłoszony w ciągu najbliższego tygodnia, po zakończeniu konkursu.8. Można posyłać dowolną ilość przepisów!9. Jeśli prowadzisz bloga możesz dodać link z konkursowym przepisem, podkreślając, że przepis bierze udział w konkursie na danie z grilla, organizowanym przez blog co do jedzenia.10. Wynik zostanie ogłoszony na moim blogu, na moim FB, a zwycięzca zostanie poinformowany mailem o wygranej, z prośbą o podanie danych do wysyłki nagrody.Polecane przepisyPrzepis miesiąca – dania z grilla i konkurs z nagrodąRozwiązanie konkursuPrzekąska z
pieczarekGrillowany halloumi z
truskawkami i
ziołamiBruschetta z
awokado na
żytniej bagietce