ßßß Cookit - przepis na Dania z grilla

Dania z grilla

nazwa

Wykonanie

Konkurs! Granitowa patelnia grillowa do wygrania
Sezon grillowy uważam za otwarty. Co prawda pogoda czasami nie chce dopisać, ale jest sposób na przyjemne grillowanie, za pomocą grillowej patelni. Grillową patelnią władam od dawna i używam niemal codziennie. Ostatnio przetestowałam kolejną grillową patelnię z firmy Ballarini i jak zwykle nie zawiodłam się. Sądzę, że każdy powinień mieć taką patelnię w swojej kuchni! Dobra patelnia grillowa to nie mały wydatek, więc jeśli lubisz grillować, a patelnia grillowa to Twoje marzenie to zapraszam do wzięcia udziału w konkursie.
Zwycięzca konkursu stanie się właścicielem patelni granitowej grillowej ufundowanej przez firmę Ballarini. Kto wie, może Ty będziesz tym szczęśliwcem! Poręczna, lekka patelnia, odporna na zarysowania, nieprzywierająca to marzenie każdej gospodyni. Patelnia wykonana jest z materiałów nie zawierających ciężkich metali i niklu. Idealna dla alergików. Aby stać się właścicielem patelni potrzebujesz jedynie wymyśleć danie z grilla, które można przyrządzić na grillowej patelni. Poniżej zapoznaj się z regulaminem konkursu. Nie czekaj, wymyślaj i dodaj Twój przepis w komentarzu.
Sama przyrządziłam nadziewane papryczki, które następnie ugrillowałam na patelni. Patelnia sprawdziła się idealnie, a moje danie smakowało wyśmienicie.
Nadziewane papryczki grillowane
Składniki: na 6 porcji
6 czerwonych papryczek, podłużnych
Nadzienie:
1 puszka tuńczyka
1 duże awokado, pokrojone w kostkę
3 łyżki serka philadelphia
2 łyżki posiekanej kolendry
100 g utartego żółtego sera
sól i pieprz do smaku
Dodatkowo:
6 dużych kromek chleba, u mnie chleb na zakwasie
200 g owczego sera feta
4 łyżki oliwy
kolendra do posypania
ocet balsamiczny do skropienia
Papryczki jeśli bardzo duże przekrój na pół. Z podanych składników przygoruj nadzienie, mieszając wszystkie składniki. Dopraw solą i pieprzem. Napełnij nadzieniem papryczki i ugrilluj na rozgrzanej patelni grillowej lub na grillu, jeśli takiej patelni nie posiadasz. W między czasie przygotuj grzanki. pokrusz feta na kromki chleba i polej obficie oliwą. Posyp kolendrą i zapiecz w piekarniku lub na patelni. Gotowe papryczki ułóż na grzankach i skrop octem balsamicznym do smaku.
Regulamin konkursu
1. Organizatorem konkursu jest blog codojedzenia.pl
2. Fundatorem nagrody jest sklep internetowy Ballariny.
3. Nagrodą w konkursie jest Patelnia granitowa grillowa Ballarini Lucca o wartości 229 zł.
4. Wysyłka nagrody oczywiście jest na koszt fundatora nagrody, pod wskazany przez wygraną osobę adres (na terenie Polski)
5. Konkurs trwa od 19 . 05.2015 do 02 . 06.2015 do godziny 24 . 00.
6. Przepisy proszę dodawać w komentarzach do tego wpisu.
7. Wybór zwycięzcy zostanie ogłoszony w ciągu najbliższego tygodnia, po zakończeniu konkursu.
8. Można posyłać dowolną ilość przepisów!
9. Jeśli prowadzisz bloga możesz dodać link z konkursowym przepisem, podkreślając, że przepis bierze udział w konkursie na danie z grilla, organizowanym przez blog co do jedzenia.
10. Wynik zostanie ogłoszony na moim blogu, na moim FB, a zwycięzca zostanie poinformowany mailem o wygranej, z prośbą o podanie danych do wysyłki nagrody.
Polecane przepisy
Przepis miesiąca – dania z grilla i konkurs z nagrodą
Rozwiązanie konkursu
Przekąska z pieczarek
Grillowany halloumi z truskawkami i ziołami
Bruschetta z awokado na żytniej bagietce
Źródło:http://codojedzenia.pl/konkurs-granitowa-patelnia-grillowa-do-wygrania