Wykonanie
Przywiozłam z Beskidów świeżutki, pyszniutki bundz. Już na miejscu zagryzałam go z
truskawkami. Dlatego zaraz po przyjeździe przyszedł pomysł na
sałatkę caprese. Mój mąż się nie skusił, a mi bardzo podeszła. Naprawdę polecam. Oczywiście ułożenie w piramidkę, czy płasko na talerzu zależy od Was:-)
Składniki:kawałek
sera owczego bundz,garść
truskawek sporych rozmiarów,
oliwa extra virgine,świeża
bazylia,
sól,
pieprz świeżo zmielony,ewentualnie krem balsamiczny.Przygotowanie:
Truskawki umyć, osuszyć i pokroić na połówki lub plastry.
Ser również pokroić w grube plastry. Układać na przemian
ser z
truskawkami. Polać
oliwą, posypać
bazylią,
solą i
pieprzem. Polać ewentualnie kremem balsamicznym.