Wykonanie
To oczywiście niewiele ma wspólnego z burrito, chyba tylko tortillę i
ser, ale nie miałam pomysłu na inną nazwę. W każdym razie ta zapiekanka jest naprawdę pyszna. W moim przypadku była ekspresowa, bo miała zamrożone usmażone
pieczarki, więc cały ten etap pracy mnie ominął. Cieszy mnie to bo najbardziej lubię szybkie potrawy, szczególnie w dni, gdy mamy tak mało czasu.
Składniki dla dwóch osób:2 placki tortilli pszennej500g
pieczarek (może być oczywiście więcej)1 spora
cebula2-4 plasterki
sera żółtegojakiś sos - choć niekoniecznie
pieprz i
sóloliwa do smażenia
Cebulę obrać i pokroić w kostkę, podobnie
pieczarki. Podsmażyć lekko
cebulkę na rozgrzanej na patelni
oliwie i dorzucić
pieczarki. Smażyć aż stracą około połowy objętości. Doprawić
solą i
pieprzem.Placek tortilli posmarować jakimś
sosem pomidorowym, u mnie był to sos z papryczek piripiri, na środku ułożyć
pieczarki, na nie plasterek
sera i złożyć
kopertki. Kształt dowolny. Piec z obu stron, najlepiej na grillu lub w piekarniku. Moje były pieczone w zamykanym grillu elektrycznym, dzięki
czemu piekły się jednocześnie z obu stron.Smacznego:)