ßßß Cookit - przepis na Jajka z jajkami na jajkach czyli sos tatarski

Jajka z jajkami na jajkach czyli sos tatarski

nazwa

Wykonanie

Nic bardziej oczywistego, niż fakt, że sos tatarski jest tak pyszny. Skoro do jajek (z których zrobiony jest majonez) dodajemy jajka (gotowane na twardo i szatkowane) i układamy na świeżo gotowanych jajkach. No dobrze można i na pasztecie i na pieczonej szynce i na łososiu i na frytkach nawet można. Więc jak tu żyć bez sosu tatarskiego.
100 ml majonezu
4 ogórki konserwowe
garść pieczarek konserwowych
3 jajka ugotowane na twardo
sól
pieprz (świeżo mielony)
opcjonalnie:
koperek
szczypiorek
konserwowa cebulka
1 łyżeczka musztardy
chilli
- Ogórki kroimy w bardzo drobną kostkę.
- Pieczarki siekamy na drobno.
- Jajka obieramy i kroimy w kostkę.
- Wszystko dodajemy do majonezu. Doprawiamy solą i pieprzem oraz łyżeczką musztardy. Posypujemy świeżymi ziołami.
Smacznego:)
Źródło:http://pod-zielonym-niebem.blogspot.com/2013/03/jajka-z-jajkami-na-jajkach-czyli-sos.html