ßßß
Cookit - przepis na Jajka z jajkami na jajkach czyli sos tatarski
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Jajka z jajkami na jajkach czyli sos tatarski
Składniki
Majonez
Ogórek konserwowy
Pieczarki
Jajko
Sól
Pieprz
Koperek
Szczypiorek
Cebula
Musztarda
Chili
Ogórki
Wykonanie
Nic bardziej oczywistego, niż fakt, że
sos tatarski
jest tak pyszny. Skoro do
jajek
(z których zrobiony jest
majonez
) dodajemy
jajka
(gotowane na twardo i szatkowane) i układamy na świeżo gotowanych jajkach. No dobrze można i na pasztecie i na pieczonej
szynce
i na łososiu i na frytkach nawet można. Więc jak tu żyć bez
sosu tatarskiego
.100 ml
majonezu
4
ogórki konserwowe
garść
pieczarek
konserwowych3
jajka
ugotowane na twardo
sól
pieprz
(świeżo mielony)opcjonalnie:
koperek
szczypiorek
konserwowa
cebulka
1 łyżeczka
musztardy
chilli
-
Ogórki
kroimy w bardzo drobną kostkę.-
Pieczarki
siekamy na drobno.-
Jajka
obieramy i kroimy w kostkę.- Wszystko dodajemy do
majonezu
. Doprawiamy
solą
i
pieprzem
oraz łyżeczką
musztardy
. Posypujemy świeżymi
ziołami
.Smacznego:)
Źródło:
http://pod-zielonym-niebem.blogspot.com/2013/03/jajka-z-jajkami-na-jajkach-czyli-sos.html
Przepisy powiązane
Jaja faszerowane.
Jajka faszerowane pieczarkami
Pasta jajeczna
Łączna liczba wyświetleń
Jajka faszerowane tuńczykiem
Składniki powiązane (0)