ßßß
Cookit - przepis na Jajka faszerowane tuńczykiem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Jajka faszerowane tuńczykiem
Składniki
Jajko
Tuńczyk w oleju
Cebula
Ogórek konserwowy
Szczypiorek
Majonez
Musztarda
Sól
Pieprz
Wykonanie
Faszerowane
jajka
zawsze doskonale sprawdzają się na wszelkich przyjęciach, ponieważ są smaczne i ładnie się prezentują...Ozdobią nam stół na każdą okoliczność :-)Składniki:8 szt
jajek
ugotowanych na twardo1 puszka
tuńczyka w oleju
1 mała
cebula
1
ogórek konserwowy
pęczek
szczypiorku
(niekoniecznie)1 czubata łyżka
majonezu
1 łyżeczka
musztardy
sól
,
pieprz
Wykonanie:
Jajka
obrać ze skorupek, przekroić na pół i wydrążyć
żółtka
.
Tuńczyka
odsączyć z
oleju
.
Cebulę
obrać i drobno pokroić.
Ogórka
i
szczypiorek
również w miarę drobno posiekać.
Żółtka
zetrzeć na tarce lub rozgnieść za pomocą widelca, dodać rozdrobnionego
tuńczyka
, pokrojoną
cebulkę
,
ogórka
i
szczypiorek
. Wszystko wymieszać z
majonezem
i
musztardą
, doprawić do smaku
solą
i
pieprzem
.Tak przygotowanym farszem nadziewać
jajka
. Na wierzchu udekorować
ketchupem
,
koperkiem
lub koktajlowymi
pomidorkami
.Smacznego :-)
Źródło:
http://agattek.blox.pl/2014/10/Jajka-faszerowane-tunczykiem.html
Przepisy powiązane
Pasta jajeczna z ogórkiem konserwowym
Pasta jajeczna z ogórkiem konserwowym
Pasta jajeczna z ogórkiem konserwowym
Pasta jajeczna z ogórkiem konserwowym
Pasta jajeczna z ogórkiem konserwowym
Składniki powiązane (0)